Sporten & bewegen

.

Waarom sporten of bewegen?

Om overgewicht tegen te gaan? Pas als er met onze gezondheid iets aan de hand is, willen we over onze lifestyle en het waarom van sporten en bewegen nadenken. We weten allemaal wel waarom we moeten sporten, bewegen en gezond eten. Om zo een goede gezonde lifestyle en geen last van overgewicht te krijgen.

Peddelaars

Inmiddels is mijn gewicht okay en heb ik in georganiseerd verband hardlopen er z’n 12.000 Km. er op zitten. Met trainingen er bij ben ik de wereld nagenoeg rond geweest en 33 paar hardloopschoenen versleten. Naar aanleiding van een knieblessure kreeg ik het advies om te gaan wandelen wat ik reeds een drie-tal jaren afwisselend met (race)fietsen doe.

Lichaamsbeweging vergroot je zelfverzekerdheid door je kracht, uithoudingsvermogen, conditie, flexibiliteit en uiterlijk te verbeteren, en door je het gevoel van controle over jezelf te geven. Lichaamsbeweging helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen, maar het kan ook dezelfde problemen voorkomen.

Ik heb ondervonden wat lichaamsbeweging voor me kan doen, wat houdt jou nog tegen om te beginnen? In 2010 moest ik een open hartoperatie ondergaan in Zwolle, kreeg 3 omleiding (erfelijk cholesterol) na revalidatie ben ik langzaamaan vanaf nul weer met hardlopen begonnen en ik zat in januari 2012 weer op mijn oude niveau, na 2017 ben  ik gaan wandelen. Ik ga er wat anders mee om: ben me meer bewust van mijn omgeving, maak een praatje met mede natuurliefhebbers en neem soms even rust op een bankje in het bos.